Margriet van der Meijden

Hallo! Leuk om je hier te ontmoeten! Laat ik me even voorstellen, zodat je mij een beetje kunt leren kennen..

Ik ben Margriet en van jongs af aan hou ik van de natuur en de tuin: ‘vroeger’ met oorlogje spelen, voetballen, hutten bouwen: one of the guys. De geur van de buitenlucht, de kleuren, het licht en de veranderingen in de natuur hebben me altijd geboeid. Ik ben geboren en getogen in Stiens: een mooi plattelandsdorp in Friesland. Een trotse Friezin met beide voeten “yn ‘e klaai”. Van huis-uit ben ik niet Fries-sprekend trouwens. Met een vader afkomstig van Ameland, Drentse moeder en Groningse opa en oma.. Eerder multi-culti dus, Haha! Het warme nest is een belangrijke basis geweest die de oorsprong was van hoe ik nu in het leven sta. En dat realiseer je je later allemaal pas hè..? Dit komt mede door onze 2 kleine wereldontdekkers van 6 jaar en 8 jaar. Dan ga je ook anders naar je eigen ouders kijken. Onze ‘padvinders’ gaan in de tuin nu ook regelmatig op zoek naar friemelbeestjes. En ook al regent het: ze zijn het liefste buiten. Van wie zouden ze dát nou hebben?!

 

Sinds 2008 woon ik samen met mijn man in Kampen. Een mooie historische stad die de sfeer van een dorp ademt. In ieder geval in de wijk waar wij wonen. Op de foto zie je mij op de uitkijktoren ‘Ramspol’ in Ens, een dorpje in de buurt. Hier gingen we op een avond heen om met het hele gezin even uit te waaien. De hele dag was het warm geweest (rond de 40 graden tijdens de hittegolf 2019) en eindelijk koelde het even wat af, zodat de kinderen hun energie kwijt konden en we tegelijk ook even op adem konden komen en konden opladen. En wát een uitzicht over de landerijen en het water! Mocht je in de buurt wonen.. Het is een aanrader!

In huis kan ik me trouwens ook prima vermaken met 2 jonge kinderen, mijn werk én het stylen van ons interieur. Dat stylen is trouwens niet wekelijks en luxe & fluffy, als uit een magazine, maar: gezellig, praktisch, warm, persoonlijk en met afgestemde rustige tinten. Precies zoals ik de huisstijl van een bedrijf ook zie. De gezelligheid en dat wat je aanspreekt, komen dan terug in de teksten en op de website. Foto’s, kleuren en het geheel stralen de warmte en persoonlijkheid uit. En dát is waar ik heb gemerkt waar mijn hart ligt: anderen helpen met teksten schrijven, jou en je bedrijf sterker neerzetten, meedenken met creatieve stappen om diensten en producten te combineren of uit te breiden en manieren om dit aan je publiek te vertellen. Mocht je benieuwd zijn naar voorbeelden, dan kun je deze terugvinden in mijn portfolio.

 

Een goed gevulde rugzak

Als je in mijn rugzak kijkt vindt je er opgedane mensenkennis en ervaringen als jonge verpleegkundige tijdens de HBO-V opleiding. Destijds was mijn hartenwens om als verpleegkundige in een ziekenhuis te werken. Tijdens mijn eerste ziekenhuisstage kreeg ik heftige, confronterende feedback van: “is dit werk en deze opleiding wel wat voor jou?” En dan uiteindelijk de rigoureuze keuze na 3 jaar om het helemaal anders te doen, omdat de opleiding en het vak niet waren wat ik er van verwachtte. Toch minder mensen kunnen helpen en kunnen bijstaan, dan dat ik dacht. Misschien naïef, maar soms moet je dingen eerst onder ogen komen, nietwaar?

Vervolgens wist ik op de valreep een toelatingsexamen te halen voor het CIBAP. Hier leerde ik tijdens de Interieur, Verf en Management- opleiding collages te maken en handiger te worden met de computer op ontwerp-gebied. Tijdens stages leerde ik om op een natuurlijke manier producten aan de man en vrouw te brengen. In een uitgebreide woonwinkel voelde ik mij op mijn plek en zag ik me de komende 25 jaar wel werken. Helaas liep het anders. Maar ook hier: veel geleerd op persoonlijk vlak. En ik merkte dat het werken voor een baas niet helemaal voor mij was weggelegd. 

Toen brak de grote economische crisis aan. Daar sta je dan met je papiertje waar je voor geploeterd hebt: niemand heeft advies nodig voor een nieuw interieur, want er zijn eerst wel belangrijkere zaken! Dus toen van job naar job gehopt en ten slotte thuis komen te zitten met een uitkering. Dán voel je je nutteloos.. Gelukkig kon ik bij Leen Bakker terecht, in ieder geval íets op het gebied van interieur.. Hier heb ik een gezellige tijd gehad, maar ook hier moest men inkrimpen. En toen kwam ik weer thuis te zitten. Een goed moment om te bezinnen over ‘wat wil ik’. En daar kwam het idee voor een eigen bedrijf.

Ik denk dat door de jaren heen er langzaam een basis is gelegd voor het bedrijf wat ik inmiddels heb opgezet. Overal waren wel aspecten waar ik nu nog steeds baat bij heb. De vrijheid gecombineerd met alles mee kunnen maken van onze kinderen, zijn de belangrijkste waarden. En daarnaast een voorbeeld voor de kinderen zijn van hoe je als moeder en als vrouw het werkende leven kunt combineren met thuis. En wat daarbij de rol voor de vader en de man des huizes is. Dit alles kan best een struggle zijn trouwens.. Maar hoe moeilijk het soms als thuis-werkende moeder kan zijn, ik ben dankbaar dat het zo kan!

 

Dat was al best een persoonlijk verhaal. Ik ben ook benieuwd naar jóu en je persoonlijke verhaal, laat een berichtje voor me achter!

Ohja! Nog iets: gekke vragen ken ik niet en mocht je met iets in je hoofd rondlopen, maar het nog niet concreet uitgedacht hebben of steeds vastlopen: neem ook dan gerust contact met me op. Naast het praktische van teksten schrijven en websites verfrissen of geheel nieuw opbouwen, kun je bij mij ook terecht voor advies. Vragen staat vrij. Door even te sparren kun je ineens het licht zien of weer een stap vooruit kunnen. Ik help je daar graag bij!