Je hebt er geen woorden voor… Hallo writer’s block!

Nou je zit er helemaal klaar voor: je gaat een blog schrijven! Je hebt er tijd voor, een onderwerp, kopje thee, laptop/pc.. En go! Ja, dat was wel het idee. Maar het scherm voor je blijft wel heel lang leeg.. Je typt een paar zinnen. En verwijdert ze weer. Nee, het komt er niet uit. Grote kans dat je last hebt van een writer’s block: het lukt je niet om wat nieuws en creatiefs te bedenken en de woorden willen niet komen.

Herkenbaar!

Ik weet precíes hoe het voelt! Ja, het lijkt misschien alsof ik altijd overal de juiste woorden voor heb en alles goed kan verwoorden. Dat is meestal wel zo, maar ook ik heb momenten waarbij ik van alles wil, maar het er niet uitkomt. Let wel: op dat momént! Want het hoeft niet direct een maand lang te duren. En gaandeweg heb ik mezelf een paar trucjes geleerd om met een writer’s block om te gaan. Deze wil ik graag met je delen, want hopelijk werkt het ook voor jou!

7 tips om de blokkade van een writer’s block op te heffen:

1. Mindmappen

Ik schrijf kernwoorden/ zoekwoorden/ zinnen/ kreten op die ik terug wil laten komen in de blog. Hier omheen schrijf ik alsnog de rest van de blog.

2. Muziek aan

Soms is het heel prettig om in stilte te schrijven, maar soms helpt het ook om voor jou inspirerende muziek op te zetten. Zelf luister ik vaak mijn eigen samengestelde afspeellijsten op Youtube. Als je luistert via music.youtube.com, dan heb je minder ruis er omheen: ideaal!

3. Dansen

Het klinkt misschien gek, maar soms ‘zit ik teveel in mijn hoofd’. Door even te dansen/ hossen/ iets in die geest, laat ik even alles los. Ben ik meer bezig met mijn lichaam en kan ik daarna met frisse moed weer verder.

4. Alle stoorzenders uit

Soms helpt het me juist om alle stoorzenders uit te doen: geen muziek, geen telefoon/ whatsapp/ pingeltjes van nieuwe mail. En sowieso geen Facebook of Youtube. Ga eens na wat jou kan afleiden tijdens het schrijven en tackle dat.

5. Iets anders voor je bedrijf doen

Misschien lukt deze blog even niet, maar heb je wel een goed idee voor een post op Facebook.. Er is altijd iets te bedenken of te doen! Doe dat dan, zodat je van iets anders een voldaan gevoel kunt krijgen.

6. Totaal iets anders doen

En soms wil het gewoon écht niet. Ga dan niet zwoegen en pezen en doorworstelen, maar ga iets simpels doen waar je niet teveel bij na hoeft te denken en je even alles los kunt laten: een stukje wandelen, afwassen, stofzuigen, andere huishoudelijke taken.

7. Raak niet in paniek

Het ís balen dat het nu niet lukt, helemaal als je het mooi ingepland hebt, maar het is even niet anders. Het valt niet te forceren. Vertrouw er op dat het wel weer komt. Duurt het je te lang voordat je blog af is en kun je wel wat hulp gebruiken om je in de goede richting te sturen? Neem gerust contact met me op! 2 mensen zien meer dan 1 en ik hussel graag met woorden 🙂

Succes en ik hoor graag van je!

Groetjes,

 

Leeg papier: oorzaak writer's block